Ексміністр оборони Великої Британії не виключив можливості відправки військ в Україну

Читать на русском
Воллес вважає, що не можна виключати того, що британські війська, можливо, доведеться відправити в Україну, аби протистояти країні-агресору.
фото: LIGA.net

Ексміністр оборони Великої Британії Бен Воллес висловив думку, що відправку британських військ в Україну «не можна виключати». Зокрема, він також закликав до міжпартійного зобов’язання щодо 3% ВВП як мінімального рівня витрат на оборону.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Згідно зі словами Воллеса, що Сполучене Королівство не може чекати покращення економіки для збільшення фінансування Збройних сил.

«Я б справді хотів провести кампанію в Палаті представників, щоб переконатися, що основні партії усвідомлюють небезпеку, з якою ми стикаємося, і що це повинно бути в їхніх заявах», - сказав ексміністр оборони.

Він також вважає, що «не можна виключати» того, що британські війська, можливо, доведеться відправити в Україну, аби протистояти країні-агресору.

«Ми повинні використовувати цю фразу: «ми не можемо це виключати»… Я маю на увазі, що частина стримування полягає в неоднозначності... Аби змусити супротивника здогадуватися про те, як далеко ми можемо зайти і що будемо робити», - сказав Воллес.

Він зазначив, що «це те, що путін робить майстерно – він змушує всіх здогадуватися».

«І я думаю, що найкраще — переконатися в його усвідомленні того, що ми вважаємо дуже серйозними його дії в Україні. Я думаю, що президент путін – і ми щойно побачили це під час фіктивних виборів – найближче до Адольфа Гітлера в цьому поколінні», - підсумував колишній посадовець.

Нагадаємо, першим про можливе відправлення військ в Україну заговорив президент Франції Еммануель Макрон. При цьому він наголосив, що Париж «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

Водночас, президент Литви Гітанас Науседа також підтримує ідею відправлення військ в Україну для проведення тренувальних місій та закликає Захід припинити «проводити червоні лінії».

Однак глава МЗС Литви не вірить, що ЄС може досягти згоди щодо відправлення військ в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: