Ще одна країна НАТО не виключила можливості відправки західних військ в Україну

Читать на русском
Влада Фінляндії не виключає можливості відправки західних військ в Україну у майбутньому, заявивли у МЗС країни.
Ілюстративне фотоГлавком

Влада Фінляндії не виключає можливість відправки у майбутньому західних військ в Україну. Однак, зазначається, що наразі у цьому немає потреби.

Про це міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила в інтерв'ю Financial Times.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Згідно зі словами керівника відомства, президент Франції Еммануель Макрон вчинив вірно, коли змусив країну-агресора роздумувати, якими можуть бути «червоні лінії» у підтримці України з боку західних партнерів.

«Зараз не час відправляти війська, і ми навіть не хочемо обговорювати це на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі, звичайно, ми не повинні нічого виключати», - сказала Валтонен.

Як відомо, заяви Макрона про можливе введення військ в Україну розлютили деяких союзників, зокрема американців.

Нагадаємо, Макрон нещодавно підтвердив, що не можна виключати варіант відправлення французьких військ до України. Але Париж, за його словами, «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ в Україну можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: