Глава МЗС Угорщини заявив, що Орбан і Трамп говоритимуть у США про Україну

Читать на русском
Глава МЗС Угорщини підтвердив, що Віктор Орбан незабаром зустрінеться із Дональдом Трампом. Політики будуть говорити про Україну.
Фото: facebook.com/Orbán Viktor

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що прем'єр-міністр Віктор Орбан незабаром зустрінеться із експрезидентом США Дональдом Трампом. Політики будуть говорити про Україну.

Заяву Сійярто, присвячену цьому питанню, цитує Bloomberg.

Угорський прем’єр запропонував перетворити Україну на «буферну зону»Орбан вважає, що Україна має відмовитися від інтеграції до ЄС та НАТО та стати буферною зоною між росією та Заходом.

За словами міністра, Орбан у ході своєї поїздки до Флориди має намір обговорити з Трампом те, як покласти край війні між росією та Україною.

Сійярто в контексті майбутньої зустрічі політиків сказав, що переговори про припинення війни неминучі, «бо Київ не може перемогти росію, а росія не може перемогти весь Захід».

Також відомо, що на переговорах із Трампом порушуватимуться питання двосторонніх відносин між Угорщиною та США. Журналісти зі свого боку зазначають, що Орбан спробує вислужитися перед Трампом, щоб полегшити дипломатичну ізоляцію Угорщини після нещодавніх суперечок із союзниками щодо НАТО та ЄС.

Нагадаємо, Віктор Орбан раніше неодноразово заявляв, що сподівається на перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США. Трамп, у свою чергу, називав Орбана «одним із найсильніших світових лідерів», але переплутав його країну та назвав лідером Туреччини, а не Угорщини.

Раніше Сійярто висунув вимогу для проведення зустрічі Орбана та президента України Володимира Зеленського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: