В Україні розповіли про наслідки атак росіян по енергооб'єктах: де найскладніша ситуація

Читать на русском
Найскладніша ситуація з енергопостачанням зберігається на Харківщині. При цьому в частині громад інших постраждалих регіонів діють аварійні графіки відключень.
фото: lb.ua

В результаті масованого російського удару по енергетиці України 22 березня найскладніша ситуація залишається у Харкові. Також відключені деякі споживачі у Хмельницькій області, діють графіки відключень на Одещині.

Про це повідомляють президент Володимир Зеленський та пресслужба «Укренерго» у Telegram.

По Дніпровській ГЕС влучили вісім ракет, об'єкт виведено з ладу – Офіс генпрокурораВ Офісі генпрокурора повідомили, що по ДніпроГЕС влучили вісім ракет, пошкодження дуже значні.

«Отримав усі необхідні доповіді щодо відновлювальних робіт у наших областях після російського удару в пʼятницю: звіти від МВС, енергетиків, регіонів. Всюди безперервно тривала робота. Я дякую кожній ремонтній бригаді, всім працівникам енергетичних компаній, нашим рятувальникам з ДСНС України, всім задіяним комунальним службам», - розповів Зеленський.

Стосовно Сумської, Полтавської, Одеської, Винницької, Хмельницької областей, Прикарпаття, Миколаїва і Запоріжжя Зеленський заявив, що фактично всюди відновлено технічну можливість подачі електрики.

Згідно зі словами президента, найскладніша ситуація досі зберігається у Харкові.

«Продовжується підключення до електрики побутових споживачів. Темп максимальний з можливого зараз. Дніпровщина – вся область підключена, окрім частини споживачів у Нікополі. Робиться все, щоб і там дати електрику», - додав він.

Зокрема, наразі у Харкові та області без світла залишаються 275 тисяч споживачів, при цьому, відновили електропостачання у 440 тисяч споживачів.

«Найскладніша ситуація зберігається в Харківській області. Фахівці Укренерго та обленерго працюють над поетапним відновленням живлення споживачів за резервною схемою», - йдеться у повідомленні «Укренерго».

В Хмельницькій області все ще є відключення споживачів, тривають ремонтні роботи. В Одеській області застосовані графіки погодинних відключень.

«Це вимушений захід. Його причини - мережеві обмеження, викликані пошкодженням підстанцій Укренерго, та зростання споживання. Вцілілі ділянки мережі просто не можуть передати весь обсяг електроенергії, який необхідний для покриття зростаючих потреб споживачів», - наголосили в енергокомпанії.

Нагадаємо, у ніч на 22 березня росія здійснила найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. Рашисти, серед іншого, вдарили по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі – туди влучили вісім ракет. Сильно постраждав Харків – по місту було завдано близько 15 ракетних ударів.

Раніше в Укренерго заявили, що електроенергію повертатимуть у три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: