Окупанти завдали ракетних ударів по ДніпроГЕС у Запоріжжі

Читать на русском
Росія сьогодні вдарила по гідроспорудах Дніпровської ГЕС та плотині, на станції виникла пожежа.
Фото: соцмережі

Російські війська вранці 22 березня атакували Дніпровську ГЕС у Запоріжжі. На станції виникла пожежа, але загрози прориву греблі немає.

Про це повідомляє Укргідроенерго.

«На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині. Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована», – повідомили у компанії.

У Центрі протидії дезінформації зазначили, що росія зараз готує низку ІПСО після масованих обстрілів по енергетичній інфраструктурі, щоб посіяти паніку серед населення. Про удар по ГЕС вже поширюються фейки.

«Центр вже фіксує різні фейки щодо «знищення греблі», які запускає ворог, а також твердження, що «Україна повністю залишиться без світла». Вся ця інформація не відповідає дійсності», – заявили у ЦПД.

Нагадаємо, росія здійснила масовану комбіновану атаку на Україну. Під удар потрапили об'єкти енергетичної інфраструктури у багатьох областях: «Слово і діло» писало, де є перебої зі світлом.

Майже повністю без світла Харків. Ракетні удари було також завдано по Запоріжжю. Відомо, що є загиблі у Хмельницькому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: