Найскладніше у Харкові: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в регіонах

Читать на русском
Енергетики продовжують усувати наслідки ранкової атаки. У низці областей вже частково заживлені високовольтні лінії.
Фото: ДТЭК

Енергетики продовжують усувати наслідки ранкової атаки. У низці областей вже частково заживлені високовольтні лінії.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго у Telegram.

Так, енергетикам вже вдалося відновити роботу повітряної лінії електропередачі ПЛ-750 кВ «Дніпровська», яка живить Запорізьку АЕС.

Крім того, на низці об'єктів генерації локалізовані пожежі, а на ДніпроГЕС енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. При цьому станція все ще не може виробляти електрику.

«Після проведення аварійних робіт заживлено споживачів у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії», – додали в Укренерго.

В Одеській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях все ще діють обмеження для споживачів, там продовжуються відновлювальні роботи.

«Найскладніша ситуація - у Харкові. Через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста», – вказано у заяві.

Нагадаємо, сьогодні росія здійснила найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. Рашисти, серед іншого, вдарили по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі – туди влучили вісім ракет. Сильно постраждав Харків – по місту було завдано близько 15 ракетних ударів.

Раніше в Укренерго заявили, що електроенергію повертатимуть у три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: