Обстріл енергоінфраструктури України: ситуація зі світлом по областях

Читать на русском
Після атаки росії на енергоінфраструктуру України сотні тисяч споживачів залишились без світла. У деяких областях та містах введено графіки відключення.
gwaramedia.com

Росія сьогодні, 22 березня, здійснила найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. Хоча блекауту не сталося, у постраждалих областях запроваджують обмеження енергопостачання.

Про це в ефірі 1+1 розповів голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

В Укренерго спрогнозували, якою буде ситуація з електрикою вліткуДефіциту електроенергії влітку не очікується за умови, що війна з рф не внесе свої корективи.

За його словами, електроенергію повертатимуть у три етапи: повернення живлення критичній інфраструктурі, населенню та промисловості.

Заступник керівника ОПУ Олексій Кулеба розповів про ситуацію із енергопостачанням в областях. За його словами, особливо важка ситуація на лівобережжі Дніпра.

Дніпропетровська область. Є перебої із теплопостачанням. Без світла залишаються мешканці Кам'янського, Кривого Рогу, Павлограда – загалом понад 250 тисяч абонентів. У цих містах буде запроваджено графіки подачі світла. Ведуться роботи, щоб до кінця доби відновити електроенергію.

Аналогічна ситуація у Запоріжжі – запроваджуються графіки відключення електрики.

На Одещині без світла 200 тисяч абонентів. В Одесі було введено графіки подачі світла. Очікується, що протягом доби ушкодження усунуть та електрику дадуть повною мірою.

У Полтавській області без електроенергії близько 110 тисяч абонентів – запроваджуються графіки відключень.

Тимчасово знеструмлено Харків та інші населені пункти Харківського району, Первомайська громада Лозівського району. Частково без світла залишилися інші міста регіону – Красноград, Олексіївка громада, Куп'янський район. В області вводяться графіки відключень світла, аби зберегти енергосистему. Станом на зараз без електроенергії залишається 700 тисяч споживачів.

У Сумській області знеструмлено Суми, Шостка, Лебедин, Липова Долина, Свеса, Краснопільська та Глухівська громади. Вводяться графіки вимкнення світла.

Обмежено постачання електроенергії у Кіровоградській та Хмельницькій областях.

В Укренерго додали, що відключення світла запроваджено також у Донецькій та Кіровоградській областях. «Пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК «Укренерго, мережі обленерго. Найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях. Енергосистема зберегла цілісність», – повідомили у компанії.

Нагадаємо, сьогодні росія застосувала проти України 151 дрон та ракету. У Повітряних силах розповіли, скільки цілей збила ППО.

Вранці окупанти вдарили по Дніпровській ГЕС: на станції виникла пожежа, але загрози прориву греблі немає. В Укргідроенерго розповіли подробиці атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: