На об'єкти енергетики було здійснено наймасштабнішу атаку за останній час: де проблеми зі світлом (оновлено)

Читать на русском
Після масштабної атаки постраждали об'єкти енергетики у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Полтавській та інших областях. Є перебої зі світлом.
Ілюстративне фото ДСНС

Російська армія сьогодні, 22 березня, здійснила наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС», – написав він у Facebook.

У регіонах є перебої зі світлом: міністр запевнив, що енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

У ДТЕК повідомили, що було обстріляно їхні теплоелектростанції, серйозно пошкоджено обладнання.

Перебої зі світлом (і водою) зараз є в Харкові. У місті не працює метро.

У Сумській ОВА повідомили, що після ударів по об'єктах енергосистеми тимчасово введено графіки аварійних відключень у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів Сумщини.

Є прильоти в об'єкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі Львівської області. На об'єкті почалася пожежа.

Відомо також, що пошкоджено енергетичні об'єкти у Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Кам'янському районах Дніпропетровської області. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Влада обіцяла ввести графіки відключень.

У Полтавській області застосовано превентивні відключення підстанцій та запроваджено графік аварійних відключень на всі 10 черг. В ОВА повідомили, що енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

Повідомляють також, що аварійні відключення світла застосували у Кіровоградській області. Крім того, екстрені відключення електроенергії, за інформацією ДТЕК, відбуваються у Донецькій області.

В Одесі пошкоджено енергетичну інфраструктуру, тому в місті також запровадили стабілізаційні відключення світла.

Нагадаємо, росія здійснила масовану комбіновану атаку на Україну. Зокрема, у Харкові було близько 15 вибухів, є влучання в об’єкти критичної інфраструктури.

Ракетні удари було завдано також по Запоріжжю. Крім того, внаслідок обстрілу відключилася остання лінія зовнішнього живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: