У Харкові загасили майже всі пожежі після атаки, але у місті все ще блекаут – мер

Читать на русском
В усьому Харкові все ще немає електроенергії після ракетної атаки. Але частково вдалося відновити водопостачання зі зниженим тиском.
Ґвара Медіа

У Харкові загасили майже всі пожежі, які виникли після масштабної атаки. Але в усьому місті все ще немає електроенергії.

Про це в ефірі телемарафону сказав мер Ігор Терехов.

Атака на Україну: у Повітряних силах розповіли про результати роботи ППОСили протиповітряної оборони цієї ночі збили 92 повітряні цілі зі 151, запущених російською армією.

«Наразі немає електропостачання по всьому місту. Але нам вдалося частково відновити водопостачання зі зниженим тиском. Крім цього, хочу сказати, що ми випустили на лінії муніципальні автобуси, які частково замінили електротранспорт», – повідомив він.

Також, за його словами, у місті відкрилися всі «пункти незламності» та працюють пункти, що роздають безкоштовно їжу.

Пізніше у зверненні в Telegram-каналі мер розповів, що на критичній інфраструктурі були задіяні альтернативні джерела живлення – тому у будинках з'являється вода. Крім того, 40 тисяч абонентів міста забезпечені теплом завдяки роботі модульних котелень.

Нагадаємо, по місту було завдано близько 15 ракетних ударів. Немає світла та води, не працює електротранспорт, світлофори, метро працює тільки як укриття.

Також у Харкові не працюють сирени. Оповіщення про повітряні тривоги надходитимуть на мобільні телефони. Крім того, співробітники ДСНС та Нацполіції оповіщатимуть громадян через гучномовці та рації, об'їжджаючи місто.

Сьогодні росія здійснила найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. В ОПУ та Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: