Законопроєкт про мобілізацію: у Раді спрогнозували терміни завершення розгляду правок

Читать на русском
Оборонний комітет Ради має намір завершити розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію до кінця наступного тижня, щоб якнайшвидше запустити механізм.
Фото: Getty Images

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони має намір завершити розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію до кінця наступного тижня.

Про це повідомив народний депутат, член оборонного комітету Юрій Здебський у коментарі LIGA.net.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, станом на 22 березня парламентарі розглянули вже понад 2000 правок із 4300.

«Понад 2000 правок комітет уже пройшов. Слухали всіх та врахували максимум. На наступному тижні продовжимо розглядати. Думаю, там буде швидше, тому що там більш військові питання. Йдемо по правках, запрошуємо всіх авторів, щоб нікого не образити», – розповів Здебський.

За його словами, головним завданням залишається «мобілізувати всіх військовозобов'язаних людей». Він також заявив, що держава має «готуватися до найгіршого».

«Країна-агресор посилила підготовку, почастішали бомбардування. Тому думаю, це спонукатиме швидше прийняти закон. Я сподіваюся, до кінця тижня наступного будемо старатися завершити розгляд правок. Щоб запустити механізм», – стверджує нардеп.

Нагадаємо, розгляд правок комітетом розпочався 12 березня. Із законопроєкту про мобілізацію вже виключили правку, яке передбачає заморожування та блокування рахунків ухилянтів, а також позбавлення їх права керування автомобілем.

Раніше повідомлялося, що в Україні ще є 5 мільйонів чоловіків, яких можна призвати під час мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: