Мобілізація осіб з інвалідністю: у ЦПД розвінчали новий фейк роспропаганди

Читать на русском
Пропагандистські ресурси розповсюдили фейкову цитату начальника Генштабу ЗСУ Баргилевича про мобілізацію осіб з інвалідністю.
Фото: Getty Images

Низка пропагандистських ресурсів поширила фейкову цитату начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича про мобілізацію осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у Telegram.

Українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди: деталіНа пошти надходить розсилка нібито від Офісу президента України. У листах йдеться про припинення вогню з рф, але це фейк.

Йдеться про зображення з логотипом одного з українських інформагентств, на якому є фотографія Баргилевича і нібито його заява:

«З якою групою інвалідності можна служити в армії? З будь-якою. Якщо людина може прив'язати до себе гранату і стрибнути в бліндаж – значить, вона придатна».

У ЦПД повідомили, що під час перевірки не знайшли матеріалів із подібним змістом на офіційних сторінках інфагентства. Зазначається також, що сам Баргілевич такого не казав.

«Метою подібних фейків є дискредитація військово-політичного керівництва держави. Поширюючи таку брехню від імені українських видань, російські пропагандисти намагаються надати їй достовірності», – зазначено у публікації.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що ворог запустив дезінформаційну кампанію з дискредитації головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

ЦПД також попередив українців про можливі нові фейки про «наступ на Київ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: