Глава Мін'юсту розповів, які категорії засуджених не підлягатимуть мобілізації

Читать на русском
Влада не має наміру мобілізувати всіх ув'язнених – деякі категорії не підлягатимуть призову в армію, повідомив Малюська.
Фото: РБК-Україна

Влада не має наміру мобілізувати всіх ув'язнених – окремі категорії тих, хто скоїв злочин, не підлягатимуть призову в армію.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

Мобілізація в Україні: нардеп розповів про зміни у законопроєкті до другого читанняУ законопроєкті про мобілізацію не будет електронних повісток, реєстрація в електронному кабінеті призовника буде правом, а не обов'язком. Також комітет відхилив норму щодо блокування коштів на рахунках військовозобов’язаних.

За його словами, мобілізації не підлягатимуть засуджені за злочини, скоєні під час проходження військової служби, а також держзрадники.

«Військові, наприклад, не в захваті від того, що ми відпускатимемо тих, хто скоїв воєнні злочини. Наприклад, під час проходження служби хтось вже здійснив якусь біду в армії. Мова не про дезертирів, а про тих, хто чинив злочини, перебуваючи вже на військовій службі. Таку категорію буде виключено. Також не підлягають ті, хто скоїв злочин проти державності, державні зрадники», – сказав міністр.

При цьому Малюська уточнив, що в інших випадках «цілком можливо працювати з таким контингентом», оскільки багато ув'язнених є патріотично налаштованими людьми.

Нагадаємо, нещодавно Малюська заявив, що в Україні потрібно мобілізувати тих, хто має судимість, але звільнений з місць позбавлення волі за «безпечними» статтями. Йдеться про корупціонерів та порушників ПДР.

Раніше в Раді спрогнозували терміни ухвалення урядового законопроєкту про мобілізацію у другому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: