Із законопроєкту про мобілізацію виключили поправку щодо блокування рахунків ухилянтів – нардеп

Читать на русском
Комітет з нацбезпеки прибрав пропозиції щодо заморожування рахунків, банківських карток, обмежень щодо виїзду за кордон та управління авто для ухилянтів.
Фото Слово і діло

В Україні ухилянтам від мобілізації не заморожуватимуть рахунки та не блокуватимуть банківські картки. Також їх не позбавлятимуть права керування автомобілем.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram у вівторок, 12 березня.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За його словами, на засіданні комітету з нацбезпеки та оборони з перевагою в один голос пройшла правка, яка виключає з тексту законопроєкту про мобілізацію розділ змін до Кодексу адміністративного судочинства.

«Таким чином знімаються пропозиції щодо заморожування рахунків, банківських карток, обмежень щодо виїзду за кордон та управління автомобілем», — написав він.

Нагадаємо, до законопроєкту про мобілізацію подали понад 4 тисячі правок, комітет ВР почав їх розглядати 6 березня. Нещодавно у Раді спрогнозували терміни прийняття законопроєкту.

Нардеп Веніславський також розповів, які зміни напрацювали до другого читання.

«Слово і діло» вивчило, в яких містах мобілізовані отримують фінансову підтримку з місцевих бюджетів і де ця сума найбільша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: