Американський сенатор Грем під час візиту до Києва закликав ухвалити закон про мобілізацію

Читать на русском
Сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час візиту до Києва закликав українських парламентарів ухвалити законопроєкт про мобілізацію.
Getty Images

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час візиту до Києва закликав українських законодавців скоріше ухвалити законопроєкт про мобілізацію.

Про це пише The Washington Post.

У Конгресі США назвали нові терміни розгляду допомоги УкраїніПалата представників США може проголосувати за пакет фінансової допомоги Україні наприкінці березня або у квітні 2024 року.

Політик закликав Україну до швидких законодавчих дій, навіть незважаючи на те, що Сенат США не може дійти власного консенсусу щодо допомоги Україні.

Він також висловив думку, що призовний вік в Україні має бути нижчим за 27 років. «Я сподіваюся, що ті, хто має право служити в українській армії, приєднаються. Я не можу повірити, що це у 27 років. Ви боретеся за своє життя, тому вам слід служити не в 25 або 27 років. Потрібно більше людей у строю», – сказав Грем.

«Хоч би що ми робили, ви повинні битися. Хоч би що ми робили, ви боретеся за себе», – додав він.

Сенатор також розкритикував повільні поставки наданих США ракет великої дальності ATACMS, заявивши, що вони «мали бути тут ще вчора».

Він висловив сподівання, що Україна незабаром «отримає ATACMS, щоб можна було знести чортовий міст, що з'єднує Крим із росією».

Нагадаємо, вчора переговори із Гремом проводив президент Володимир Зеленський.

Раніше Грем заявляв, що відмова США від фінансової підтримки України матиме вдесятеро гірші наслідки, ніж виведення військ з Афганістану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: