Хусити пообіцяли рф і Китаю не атакувати їхні кораблі у Червоному морі – Bloomberg

Читать на русском
Єменські хусити запевнили уряди Китаю та росії, що їхні кораблі не будуть піддаватися атакам у Червоному морі.
Фото: Getty Images

Єменські хусити запевнили уряди Китаю і росії, що їхні кораблі не будуть піддаватися атакам у Червоному морі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

За даними журналістів, нещодавно в Омані відбулися переговори між китайською та російською делегаціями з одного боку та Мохаммедом Абдель Саламом, одним із провідних політичних діячів хуситів, – з іншого.

На зустрічі сторони змогли домовитися про те, що судна, пов'язані з Москвою та Пекіном, не матимуть проблем при перетині Червоного моря. В обмін представники КНР та росії пообіцяли підтримувати хуситів у таких організаціях, як Рада безпеки ООН.

«Поки не зовсім ясно, як буде проявлятися ця підтримка, але вона може включати блокування нових резолюцій проти єменських угруповань», – зазначає Bloomberg.

Представники урядів Китаю та росії, а також хуситів, у тому числі Абдель Салам, не надали коментарів із цього приводу.

Нагадаємо, що єменські хусити продовжують обстрілювати судна біля берегів Ємену. Так, у лютому бойовики атакували ракетами корабель, який перевозив небезпечні хімічні добрива.

На початку березня в Червоному морі вперше затонуло судно після атаки єменських хуситів. Також повідомлялося, що після початку атак хуситів на судна в Червоному морі дохід Суецького каналу за січень упав майже вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: