Італія збила дрон єменських хуситів у Червоному морі – ЗМІ

Читать на русском
Збиття дрона есмінцем Caio Duilio, який допомагає захищати торговельні шляхи від атак БпЛА і ракет хуситів з Ємену, було здійснене з метою самооборони.
epochtimes.com.ua

У суботу, 2 березня, корабель Військово-морських сил Італії збив безпілотник, який наближався до торгівельного судна у Червоному морі.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на заяву Міноборони Італії.

«Безпілотник із характеристиками, подібними до тих, що вже використовувались під час попередніх атак, знаходився приблизно за 6 кілометрів від італійського корабля, наближаючись до нього», – зазначили в італійському оборонному відомстві.

Як зазначається, збиття дрона есмінцем Caio Duilio, який допомагає захищати торговельні шляхи від атак БпЛА і ракет хуситів з Ємену, було здійснене з метою самооборони.

при цьому, міністр оборони Італії Гвідо Кросетто заявив, що атаки єменських хуситів були частиною стратегії гібридної війни проти деяких країн.

«Терористичні атаки хуситів є серйозним порушенням міжнародного права і нападом на безпеку морських перевезень, від яких залежить наша економіка», – підкреслив він.

Як відомо, сьогодні у південній частині Червоного моря затонуло британське вантажне судно Rubymar, на яке напали хусити ще у лютому. Це перше судно, яке пішло на дно після атаки хуситів.

Нагадаємо, що США разом з союзниками завдали нових ударів по хуситах у Ємені.

Раніше поблизу берегів Ємену бойовики хуситів обстріляли ракетами судно, що перевозило небезпечні хімічні добрива. Екіпаж корабля вимушено евакуювався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: