США разом з союзниками завдали нових ударів по хуситах у Ємені

Читать на русском
Американські та британські війська разом з партнерами завдали ударів по 18 цілях хуситів у Ємені у суботу, 24 лютого.
Фото: euronews.com

У суботу, 24 лютого, США та Велика Британія за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів та Нової Зеландії завдали ударів по військових об’єктах у контрольованих хуситами районах Ємену.

Про це йдеться у заяві на сайті Пентагону, а також пише Reuters.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Зазначається, що Коаліція країн з захисту судноплавства в Червоному морі завдали ударів по 18 цілях хуситів у восьми точках Ємену, включно з підземними складами зброї і ракет, системами ППО, радарами і вертольотом.

Мета цих ударів – ще більше порушити та погіршити можливості єменських хуситів, яких підтримує Іран, та які здійснює свої напади на американські та міжнародні судна в Червоному морі, протоці Баб-Ай-Мандеб та Аденській затоці.

«Ми продовжуватимемо пояснювати хуситам, що вони понесуть відповідні наслідки, якщо не припинять свої незаконні напади, які завдають шкоди економіці Близького Сходу, завдають шкоди навколишньому середовищу та зривають доставку гуманітарної допомоги до Ємену та інших країн», – йдеться у повідомленні Пентагону.

Раніше цього тижня хусити взяли на себе відповідальність за напад на вантажне судно Великої Британії та атаку безпілотника на есмінець США, а також завдали удару балістичними ракетами і безпілотниками по ізраїльському порту і курортному місту Ейлат.

Також нещодавно хусити атакували танкер із нафтою у Червоному морі.

Як повідомлялося, у лютому єменські хусити вперше застосували підводний дрон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: