У Червоному морі вперше потонуло судно після атаки єменських хуситів

Читать на русском
Після отримання пошкоджень судно неконтрольовано дрейфувало в Червоному морі, а потім затонуло. Екіпаж судна евакуювали.
Ілюстративне фотоGetty Images

У південній частині Червоного моря затонуло британське вантажне судно Rubymar, на яке напали хусити ще у лютому. Це перше судно, яке пішло на дно після атаки хуситів.

Про це видання Bild повідомляє на сторінці у Telegram.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Зазначається, що вантажне судно «Рубимар», яке перевозило понад 40 тисяч тонн добрив, було атаковане ще 18 лютого. Після отримання пошкоджень судно неконтрольовано дрейфувало в Червоному морі, а потім затонуло. Екіпаж судна евакуювали.

Як повідомляється, через те, що судно перевозило добрива, а пошкодження спричинили витік палива, існує загроза серйозної шкоди для екології. Зокрема, навколо судна утворилася нафтова пляма довжиною в кілометр.

Нагадаємо, що США разом з союзниками завдали нових ударів по хуситах у Ємені.

Раніше поблизу берегів Ємену бойовики хуситів обстріляли ракетами судно, що перевозило небезпечні хімічні добрива. Екіпаж корабля вимушено евакуювався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: