Росія могла купувати у компаній зі США супутникові знімки об'єктів в Україні – ГУР

Читать на русском
Представники російської федерації могли купувати у західних компаній супутникові знімки об'єктів в Україні для завдання по них ударів.
Фото: armyinform.com.ua

Представники російської федерації могли купувати у західних компаній супутникові знімки об'єктів в Україні для завдання по них ударів.

Про це заявив голова ГУР Кирило Буданов у коментарі Суспільному.

За його словами, у цьому процесі можуть бути замішані підприємства зі США.

«Всі країни купують, і ми в тому числі. Це суто комерційна послуга. Вони і раніше використовували комерційні знімки», – сказав Буданов.

Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону уточнив, що розвідка вже має інформацію про випадки купівлі росією знімків у компаній із країн-союзників України.

«Так, є конкретна інформація. Поки що ми не будемо її оприлюднювати. Звичайно, ворог не залишає спроб різними способами компенсувати нестачу інформації, яку може отримувати через, зокрема, космічну розвідку та інші сучасні засоби», – заявив він.

Юсов додав, що росіяни задіяли великі ресурси для того, щоб скуповувати інформацію подвійного призначення нібито з невійськовою метою.

Нагадаємо, у лютому в ГУР повідомили, що російські війська використовують тисячі інтернет-терміналів Starlink, розроблених американською компанією SpaceX. За даними розвідки, системи супутникового зв'язку надходять до росії через треті країни.

Раніше глава Мінцифри заявив, що Україна працює з компанією SpaceX над тим, щоб на окупованій росіянами території працювали лише системи супутникового зв'язку Starlink, які використовуються ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: