Маск розробляє мережу супутників-шпигунів для розвідки США

Читать на русском
Компанія SpaceX будує мережу із сотень супутників-шпигунів за секретним контрактом із розвідувальним агентством США.
Фото: 24 канал

Підрозділ компанії SpaceX, яка належить американському підприємцю Ілону Маску, уклав контракт із розвідувальним агентством США. Згідно з ним, компанія має побудувати мережу із сотень супутників-шпигунів, завдяки яким американські спецслужби зможуть спостерігати за всією поверхнею Землі.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ядерна зброя проти супутників: що відомо про плани росії розмістити ЯЗ в космосі і чим це загрожуєРозміщення ядерної зброї у космосі називають новою загрозою з боку росії. Докладніше про це – у матеріалі.

Зазначається, що створенням мережі займається підрозділ SpaceX Starshield. Вартість контракту, укладеного ще у 2021 році з Національним розвідувальним агентством (NRO), складає 1,8 млрд доларів. Від цього агентства інформацію отримують ЦРУ і Пентагон.

Як повідомляють джерела Reuters, у разі успіху програма значно розширить здатність уряду і військових США оперативно виявляти потенційні цілі майже в будь-якій точці земної кулі.

Попередньо, мережа складатиметься з великих супутників із датчиками зображення, а також супутників-ретрансляторів, які передаватимуть зображення та інші повідомлення за допомогою міжсупутникових лазерів.

Також повідомляється, що з 2020 року у космос вже запустили десяток прототипів.

«Плани показують ступінь участі SpaceX у розвідувальних і військових проєктах США та ілюструють глибші інвестиції Пентагону у величезні супутникові системи на низькій орбіті Землі, спрямовані на підтримку наземних сил», – ідеться в повідомленні.

Журналісти не змогли визначити, коли мережа супутників буде запущена, а також не змогли зʼясувати, які ще компанії беруть участь у проєкті.

Нагадаємо, у лютому минулого року Китай заявив про створення власних супутникових мереж, а у червні запустив у космос ракету із 26 супутниками.

Крім того, Пентагон попередив про загрозу космічної зброї з боку росії, здатної вивести з ладу цілі групи супутників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: