Хакери дізналися, за скільки росія купує Shahed-136 у Ірану

Читать на русском
Іранською стороною була озвучена стартова вартість шахеда в 375 тисяч доларів, але росія отримала знижку за оптові партії.
Фото: Defence express

Хакери із угрупування Prana Network заявили, що зламали поштові сервери іранської компанії IRGC Sahara Thunder, на яких були дані про виробництво ударних безпілотників Shahed-136 для рф.

Про це повідомляє Мілітарний.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Як зазначається, компанія IRGC Sahara Thunder є фіктивною фірмою під керівництвом вартових ісламської революції, що сприяє продажу зброї в росії.

Хакери опублікували інформацію про переговори між іранською та російською сторонами щодо розміщення виробництва у російській вільній економічній зоні Алабуга.

Як повідомляється, іранською стороною було озвучено стартову вартість «шахеду» в 23 млн рублів за одиницю (375 тисяч доларів). Однак у ході переговорів було досягнуто домовленості на рівні 12 млн рублів за одиницю, при замовленні 6000 одиниць (193 тис дол.) або 18 млн рублів (290 тис дол.) при замовленні 2000 одиниць.

Інші документи свідчать, що принаймні частково рф проводить свої фінансові операції та платежі з Іраном у золоті.

Так, організація Алабуга Машинери у лютому 2023 року передала іранській підставній компанії Sahara Thunder імовірно як оплату послуг та товарів 2 млн грамів золота в злитках.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили про те, що Іран розробив для рф нову модель дрону Shahed. Новий дрон-камікадзе Shahed-107, ймовірно, оснащений технологією для пошуку бойових цілей.

У листопаді минулого року Іран випустив чорний Shahed, який найважче виявляти силам ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: