Дуда заявив, що росія через два-три роки може мати військовий потенціал для нападу на НАТО

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що за два-три роки росія може мати військовий потенціал для нападу на НАТО. Тому видатки на оборону потрібно збільшити до 3 відсотків ВВП.
Bloomberg

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що члени НАТО повинні терміново збільшити свої витрати на оборону до 3% ВВП на тлі повідомлень про те, що росія через два-три роки може мати військовий потенціал для нападу на Альянс.

Він сказав про це в інтерв'ю CNBC.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Лідер Польщі посилався на невказані німецькі дослідження, дані яких свідчать про те, що путін посилює свій перехід до військової економіки з метою нападу на НАТО у 2026 чи 2027 році.

«Ми маємо два чи три роки, протягом яких ми можемо активізувати наші зусилля, накопичити запаси боєприпасів та виробити зброю, щоб максимізувати європейську безпеку, підготуватися та переконатися, що вторгнення не відбудеться. Все це потрібно зробити для того, щоб не довелося вплутуватися в бійку. Мета полягає в тому, щоб створити такий стримуючий фактор, який би гарантував, що на нас не нападуть. У цьому весь сенс, тому що ніхто з нас не хоче війни», – сказав Дуда.

Він також додав, що «кожний долар», пожертвуваний Україні, запобігає перемозі росії.

«Цю російську агресію необхідно зупинити за всяку ціну. Якщо її не зупинити, вона виллється назовні, і тоді, боюсь, американських грошей буде недостатньо, щоб зупинити росію: американським солдатам доведеться втрутитися, а цього ніхто не хоче», – додав президент.

Нагадаємо, наприкінці року ЗМІ з посиланням на одну з європейських розвідок повідомили, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

За останньою оцінкою німецьких спецслужб, напад росії на НАТО можливий з 2026 року.

Раніше Financial Times писало, що на Заході вважають все більш реальним напад рф на одну з країн Альянсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: