Німецькі спецслужби мають дані про підготовку нападу росії на НАТО з 2026 року – ЗМІ

Читать на русском
Німецькі спецслужби проаналізували військову загрозу з боку російської федерації. Вони прогнозують, що напад на НАТО може розпочатися з 2026 року.
Depositphotos

Німецькі спецслужби проаналізували військову загрозу з боку російської федерації. Вони прогнозують, що напад на НАТО може розпочатися з 2026 року.

Про це пише Business Insider.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

В аналізі йдеться, що росія готується до масштабного конфлікту із Заходом з 2026 року. На це, за словами німецьких спецслужб, вказує реорганізація російської армії, пересування військ і розміщення ракет на заході країни, а також нарощування виробництва озброєнь у рф.

Зокрема, нарощування виробництва озброєння може призвести до того, що росія подвоїть свою військову міць протягом наступних п'яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем.

«Уже не можна виключати, що росія нападе принаймні на частину території НАТО з 2026 року, наприклад на країни Балтії або Фінляндії», – йдеться у документі.

Варто відзначити, що німецькі служби ще не робили таких конкретних заяв публічно. При цьому у штаб-квартирі НАТО також поділяють занепокоєння щодо зростання військової потужності росії та подальшої конфронтації, але вважають, що це не обов'язково має призвести до війни.

Раніше у Financial Times писали, що на Заході все більше вірять у можливість нападу росії на країну НАТО.

За інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: