«Це монтаж»: у МВС Молдови відреагували на відео вибуху на військовій базі у Придністров'ї

Читать на русском
Відео підриву вертольота Мі-8 на військовій базі у Придністров'ї, опубліковане кілька днів тому, було змонтоване. Про це заявив голова МВС Молдови.
Фото: cusens.md

Відео підриву вертольота Мі-8 на військовій базі у невизнаному Придністров'ї, опубліковане кілька днів тому, було змонтоване.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос у коментарі газеті Ziarul de Garda.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За його словами, жодного прильоту по військовому об'єкту не було, а фейкове відео було створено, щоб посіяти паніку у регіоні.

«Це була частина кампанії з дезінформації, яка покликана викликати паніку, викликати страх і нестабільність серед громадян. Це монтаж, жодного вибуху не було», – заявив міністр.

Ефрос також пообіцяв, що незабаром відповідальні фахівці представлять детальний аналіз ситуації, що сталася.

Нагадаємо, на вихідних у невизнаному Придністров'ї заявили про атаку дрона на військову частину. Стверджувалося, що в Тирасполі внаслідок вибуху та пожежі було пошкоджено гелікоптер Мі-8. У ГУР вже прокоментували цей інцидент.

Раніше невизнане Придністров'я звернулося за допомогою до рф через «посилення тиску» з боку Молдови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: