Після перемоги України з’явиться можливість для врегулювання конфлікту у Придністров'ї – Санду

Читать на русском
Президент Молдови Мая Санду вважає, що у разі перемоги України у повномасштабній війні, що розв'язана росією, могли б виникнути умови для врегулювання придністровського конфлікту.
Президент Молдови Майя СандуФото: gov.md

Влада Молдови хоче, аби конфлікт у Придністров'ї був вирішений лише мирним шляхом. І саме перемога України у агресивній війні з росією може дати країні таку «геополітичну можливість».

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду, повідомляє RadioMoldova.

«Ми живемо у мирі та безпеці завдяки Україні. Ми зобов'язані багато в чому мужності українського народу, української армії. Ми вдячні їм за цей мир.

І ми теж за цей час зробили все, щоб не допустити втягування нашої країни у війну, щоб зберегти порядок і мир у нашому суспільстві, щоб боротися з брехнею.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Ми зацікавлені у врегулюванні придністровського конфлікту. Хочу підкреслити, що рішення, які ми бачимо, лише мирні, і, можливо, коли Україна переможе у цій війні та поверне свої території, з'явиться геополітична можливість, яка дозволить нам врегулювати конфлікт мирним шляхом», – сказала Санду на з'їзді діаспори у Кишиневі.

У той же час вона наголосила, що придністровське питання вирішуватиметься поступово, оскільки «все дуже складно».

Санду наголосила, що процес реінтеграції повинен відбуватися так, щоб це «не призвело до подальшого послаблення молдовської держави та демократичних процесів».

Нагадаємо, Майя Санду заявила про намір балотуватися на новий президентський термін.

Також Росія погрожувала Санду через її заяву про можливість арешту путіна в Молдові.

Раніше Санду заявила, що завдяки Україні можлива безпека у Молдові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: