Кремль не отримав бажаного результату: у ГУР висловилися про звернення Придністров'я до росії

Читать на русском
Результати з’їзду депутатів, на якому Придністров'я звернулося до росії за захистом, явно не відповідають очікуванням Кремля, вважають у ГУР.
Фото: АрміяInform

Результати «з'їзду депутатів ПМР», на якому невизнана республіка звернулася до росії за захистом, явно не відповідають очікуванням Кремля.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Він наголосив: повідомлення про те, що «ПМР» нібито проситиме путіна про включення регіону до складу рф, так і не підтвердилися, про що раніше і говорила розвідка.

«Сьогодні, враховуючи ситуацію в «ПМР», нічого не сталося. Росія не отримала бажаного результату. У цій ситуації їхні потуги, політичні та інформаційні, зазнали поразки», – сказав Юсов.

Він також зазначив, що активна дезінформаційна кампанія, яка велася навколо Придністров'я останніми днями, свідчить про те, що в цій ситуації «була зацікавлена сторона».

Нагадаємо, що сьогодні представники «ПМР» попросили росію про допомогу через економічну блокаду та «посилення тиску» з боку Молдови.

А в травні минулого року влада Придністров'я попросила росію збільшити кількість «миротворців» у самопроголошеній республіці «через погіршення ризиків безпеки» в регіоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: