Невизнане Придністров’я звернулося за підтримкою до рф через «посилення тиску» з боку Молдови

Читать на русском
Учасники так званого з'їзду депутатів у невизнаному Придністров'ї звернулися до росії із проханням захистити регіон від блокади.
Фото: росЗМІ

Учасники «з'їзду депутатів» у невизнаному Придністров'ї звернулися до країни-агресора росії з проханням «захистити» регіон.

Про це повідомляє російський пропагандистський ресурс РИА Новости.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Представники «ПМР» просять росію про допомогу через економічну блокаду та «посилення тиску» з боку Молдови.

Депутати заявляють, що ПМР, серед іншого, останнім часом зіткнулася з небувалими викликами і загрозами економічного, соціально-гуманітарного, військово-політичного характеру.

У резолюції також зазначено, що депутати зважилися на цей крок з урахуванням «унікального позитивного досвіду російської миротворчості на Дністрі» та того факту, що на території невизнаної держави проживає «понад 220 тисяч росіян».

Крім того, «делегати» звернулися до ОБСЄ та ООН із закликом не допустити подальшої ескалації конфлікту у відносинах між Кишиневом та Тирасполем.

Нагадаємо, що на початку 2024 року уряд Молдови скасував митні пільги на товари, які постачаються до Придністров'я. Після цього Тирасполь звинуватив Молдову в економічному тиску.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ПМР планує просити російського диктатора володимира Путіна приєднати регіон до росії під час з'їзду 28 лютого. У ГУР заявили, що ці чутки не відповідають дійсності.

А в травні минулого року влада Придністров'я попросила росію збільшити кількість «миротворців» у самопроголошеній республіці «через погіршення ризиків безпеки» в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: