У Чехії уточнили, коли Україна отримає обіцяні снаряди

Читать на русском
Коли контракт буде укладено, знадобиться кілька тижнів, щоб доставити боєприпаси в Україну. Це може статися у червні.
Фото: АрміяІnform

Артилерійські боєприпаси, закуплені в країнах поза ЄС з ініціативи Чехії, можуть доставити в Україну вже у червні.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр, повідомляє Euractiv у середу, 13 березня.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

«Обіцяні гроші мають надійти і контракти мають бути укладені. Коли контракт буде укладено, потрібно кілька тижнів, щоб доставити їх (боєприпаси) до України. З червня постачання можуть розпочатися», – розповів він.

Пояр не став уточнювати інформацію про походження снарядів. За його словами, боєприпаси шукають по всьому світу, «скрізь, де вони доступні за розумною ціною та розумною якістю».

Координатори чеської ініціативи очікують, що рф спробує зірвати постачання боєприпасів в Україну, тому намагаються засекретити всі інші деталі.

Нагадаємо, у лютому президент Чехії Петро Павло заявив, що Прага знайшла 800 тисяч артснарядів, які б могли доставити в Україну. Політик уточнив, що боєприпаси можна доставити за кілька тижнів, але для цього потрібне фінансування. До закупівлі, окрім Чехії, приєдналися ще 18 країн.

Празі поки що вдалося закупити лише 300 тисяч артилерійських снарядів для України.

Днями президент Чехії оголосив, що постачання українським військовим артилерійських боєприпасів розпочнеться протягом кількох тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: