Зібрали тільки на першу партію: у Чехії уточнили слова Павела щодо снарядів для України

Читать на русском
Чехія поки що не зібрала всю необхідну суму на закупівлю 800 тисяч боєприпасів для Збройних сил України, повідомив координатор ініціативи.
Томаш ПоярФото: hn.cz

Чехія поки що не зібрала всю необхідну суму на закупівлю 800 тисяч боєприпасів для Збройних Сил України.

Про це заявив координатор ініціативи Томаш Пояр, його цитує Denikn.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Він уточнив, що президент Петр Павел, який напередодні оголосив про збір необхідної суми на закупівлю снарядів, мав на увазі постачання першої партії.

Водночас, за словами Пояра, Чехія поки що не має грошей на реалізацію всієї програми.

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала при цьому зазначив, що Празі поки що вдалося закупити лише 300 тисяч артилерійських снарядів для України.

Нагадаємо, вчора Павел повідомив, що Чехія зібрала гроші на ініціативу. За його словами, у програмі закупівель взяли участь 18 країн, снаряди надійдуть до України «найближчими тижнями».

Про участь в ініціативі вже заявили Нідерланди (виділи 250 мільйонів євро), Бельгія (200 млн євро) та Норвегія (140 млн євро). Також про підтримку повідомили Латвія, Литва, Франція та Німеччина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: