Міністри країн ЄС затвердили виділення 5 млрд євро на військову допомогу Україні

Читать на русском
Глави МЗС країн Євросоюзу збільшили фінансування Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро для додаткової військової допомоги Україні.
Фото: Офіс президента України

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу збільшили фінансування Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро для додаткової військової допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

У засіданні взяв участь голова зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба. Він закликав своїх колег прискорити постачання зброї та боєприпасів для українських військових, а також працювати над подальшим розвитком оборонних індустрій Євросоюзу та України.

Міністр також подякував Чехії за ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України та всіх держав-членів ЄС, які вже внесли свої вклади в її втілення.

«Закликаю тих, хто ще розмірковує над вкладами, зробити їх якнайшвидше. Це стосується не лише чеської ініціативи, а й низки інших подібних ініціатив. Кожен день має значення», - заявив міністр.

Нагадаємо, 13 березня рішення щодо виділення 5 млрд євро для України підтримали посли Європейського Союзу.

Нещодавно в ЄС запропонували створити для України фонд з розробки дронів та розвитку ШІ. Також повідомлялося, що у 2024 році країни Євросоюзу передадуть Україні 21 млрд євро військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: