Дві країни ЄС передадуть Україні пакет військової допомоги на 400 млн євро – ЗМІ

Читать на русском
Уряди двох країн ЄС – Бельгії та Нідерландів – підготують для ЗСУ пакет військової допомоги вартістю 412 мільйонів євро.
Lynx Light Multirole VehicleФото: militaryleak.com

Уряди двох країн ЄС – Бельгії та Нідерландів – підготують для Збройних сил України пакет військової допомоги вартістю 412 мільйонів євро.

Про це повідомляє Shephard Media.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Очікується, що Україна отримає 300 багатоцільових бронемашин Lynx, а також три мінні катери неназваного типу.

Ініціатива передбачає організацію базової підготовки українських військових та навчання українських екіпажів мінних судів. Інші деталі пакету допомоги наразі невідомі.

«Пакет військової допомоги, реалізований спільно Бельгією та Нідерландами, став частиною співпраці BELEUX, метою якої є підвищення військового потенціалу України», – зазначено у публікації.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що Бельгія надасть Україні військову допомогу замороженими активами росії. Нідерланди, у свою чергу, зобов'язалися поставити ЗСУ 14 надувних човнів із жорстким корпусом, 8 воєнізованих річкових патрульних катерів, а також десантно-штурмовий катер CB90.

На інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги на цей рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: