Кулеба провів розмову з Блінкеном щодо військової допомоги Україні

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.
ua.usembassy.gov

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час розмови з державним секретарем США Ентоні Блінкеном наголосив на необхідності подальшої американської та міжнародної підтримки України.

Про це очільник українського відомства повідомив у соцмережі Х.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Зазначається, що у суботу, 16 березня, Кулеба провів телефонну розмову з Блінкеном і висловив вдячність США за нещодавній пакет військової допомоги.

«Я наголосив на необхідності та нагальності подальшої американської та міжнародної підтримки України, включаючи засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси. Не можна дозволити росії використовувати затримки в наданні допомоги для просування вперед, наражаючи всю Європу і демократичний світ на ризик ще більшої війни», - повідомив Кулеба.

Згідно з його словами, дипломати обговорили подальші кроки, щоб затвердити необхідні додаткові заходи, зокрема, необхідний пакет підтримки України з боку США.

«Протягом останніх років Україна неодноразово демонструвала, що за достатньої підтримки ми можемо перемогти росію на полі бою. Відмова від подальшої підтримки України серйозно підірве лідерство США в усьому світі та поставить під загрозу американську національну безпеку», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні Байден вкотре закликав Конгрес ухвалити законопроєкт із допомогою Україні.

А нещодавно США оголосили про виділення Україні пакету військової допомоги на 300 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: