У Міноборони розповіли про результати 20-го засідання «Рамштайну»

Читать на русском
На базі Рамштайн в Німеччині завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України. У Міноборони підбили перші підсумки засідання.
Фото: mil.gov.ua

На базі «Рамштайн» у Німеччині завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України.

У Міноборони підбили перші підсумки засідання.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Там розповіли, що союзникам вдалося обговорити кілька важливих питань, а головною темою зустрічі стали боєприпаси.

«Дуже велика кількість країн заявила про пакети допомоги, в які входять боєприпаси – 155 мм, 152 мм, 105 мм – та інші. Українська сторона вдячна партнерам за те, що по всьому світу шукають та знаходять амуніцію, необхідну для наших військових», – зазначили у відомстві.

Україна та партнери також говорили про постачання боєкомплекту для ППО. Союзники, серед іншого, пообіцяли «велику кількість» ракет для наших систем протиповітряної оборони.

«У цьому контексті учасники були поінформовані, що заходи з підготовки F-16 йдуть чітко за планом. Україна активно працює з усіма залученими країнами: США, Данією, Бельгією, Нідерландами, Румунією та іншими партнерами», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на зустрічі порушувалася тема дронів. У Міноборони зазначили, що до тематичної коаліції приєдналося ще кілька нових країн. Очікується, що перші БПЛА в рамках Коаліції дронів будуть поставлені в Україну вже у березні.

«На засіданні значну увагу надали роботі вісьмох коаліцій спроможностей (Коаліція повітряних сил, Коаліція інтегрованої ППО та ПРО, Коаліція артилерії, Коаліція бронетанкової техніки та маневреності, Коаліція морських спроможностей, ІТ коаліція, Коаліція розмінування, Коаліція дронів). Кожна країна в рамках цих коаліцій докладає зусиль, щоб підтримати Україну в боротьбі з агресором», – підсумували у міністерстві оборони.

Нагадаємо, в ході «Рамштайну-20» стало відомо про те, що Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 500 млн євро. А Фінляндія виділить 30 млн євро на снаряди для ЗСУ.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін відповів, чи збережуть зустрічі у форматі «Рамштайн» у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: