ППО, дрони та розмінування: Умєров розповів про результати нового «Рамштайну»

Читать на русском
Міністр оборони Умєров підбив підсумки 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося сьогодні в онлайн-режимі.
Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони Рустем Умєров підбив підсумки 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося сьогодні в онлайн-режимі.

Пост, присвячений результатам засідання, було опубліковано у Facebook-акаунті Умєрова.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За його словами, союзники «провели плідні переговори» у рамках Коаліції можливостей. Сьогодні, серед іншого, розпочала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. Міністр анонсував подальше посилення української ППО як системами, так і ракетами до них.

«Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати. F16: йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами», – написав Умєров.

На засіданні також обговорювалася тема дронів. Їх, за словами глави Міноборони, буде більше.

«Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія», – зазначив він.

Крім того, під час «Рамштайну» порушувалося питання розмінування України.

«20 країн офіційно приєдналися. Вдячний Литві за лідерство. Окрема подяка Сполученим Штатам та міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні», – написав міністр.

Нагадаємо, у рамках «Рамштайну» міністр оборони Німеччини оголосив, що Берлін збільшить обсяги постачання Україні снарядів щонайменше у три рази.

Також відомо, що Канада виділить Україні 44 млн доларів США на обслуговування літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: