Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: що в ньому буде

Читать на русском
Данія оголосила про підготовку нового пакету військової допомоги Україні понад 300 млн євро. До нього увійдуть САУ Caesar і не тільки.
фото Forsvarsgalleriet

Данія готує черговий пакет військової допомоги Україні на 330 млн. доларів. До нього, між іншим, увійдуть самохідні артилерійські установки Caesar.

Про це повідомила пресслужба міністерства оборони Данії.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

Так, у новому пакеті Данія передасть Україні САУ Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєприпаси до них.

Зазначається, що гроші на Caesar Данія виділила у співпраці з Францією, а на 155-мм артилерійські снаряди – у співпраці з Естонією та Чехією.

«Артилерійські та мінометні системи мають великий попит з боку України. Цим пакетом допомоги ми вносимо суттєвий внесок у боротьбу за свободу України. Допомога надана у співпраці з нашими союзниками і надсилає важливий сигнал про те, що ми підтримуємо Україну на широкому фронті», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Це вже 16-й пакет військової допомоги від Данії для підтримки української армії.

Нагадаємо, за даними Reuters, США готують новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого може сягати 400 мільйонів доларів. У лютому Україна та Данія офіційно підписали угоду у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: