Глава Пентагону на «Рамштайн-20»: США не дадуть Україні програти війну

Читать на русском
Росія заплатила приголомшливу ціну за імперські мрії путіна, і зараз США та їхні союзники не дадуть Україні зазнати поразки, заявив Остін.
Фото: bloomberg.com

Сполучені Штати та коаліція країн у форматі «Рамштайн» не допустять поразки України у війні проти путінської армії. Контактна група продовжує рухатися вперед повним ходом, щоб надати Україні необхідні можливості для перемоги.

Про це сказав голова Пентагону Ллойд Остін на 20 зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн у вівторок, 19 березня.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

«Зараз українські війська перебувають у суворих умовах і ведуть важкі бої, а мирні жителі України зазнають постійних обстрілів російськими ракетами та іранськими безпілотниками. Але Україна не відступить, і Сполучені Штати також. Тому наше сьогоднішнє послання чітке: Сполучені Штати не допустять поразки України. Ця коаліція не допустить поразки України і вільний світ не допустить поразки України», – заявив він.

Остін зазначив, що військова допомога Україні є інвестицією Заходу у власну безпеку.

«Ми ще раз наголошуємо, що залишатимемося об'єднаними та сильними. Адже питання свободи України для всіх нас є важливим. І тому ми маємо забезпечити, щоб путін зупинився в Україні. Ми знаємо, що хоче йти далі. Але Україна може зупинити путіна», – сказав він.

Він нагадав, що минулого тижня США оголосили про надання Україні додаткової допомоги в сфері безпеки на суму 300 млн доларів «за рахунок непередбаченої економії на контракті».

❗️ НАЖИВО ❗️ РАМШТАЙН 20: вступне слово Ллойда Остіна! Засідання контактної групи 👉 З перекладомEspreso.TV

Нагадаємо, 14 лютого відбулася 19-а зустріч у форматі Рамштайн. Глава Міноборони України озвучив її підсумки.

«Слово і діло» на своїй інфографіці систематизувало дані про військову допомогу партнерів на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: