Представники західних урядів обговорюють зміну формату «Рамштайн» – ЗМІ

Читать на русском
Представники західних урядів обговорюють можливість зміни формату Контактної групи з питань оборони України. Рамштайн за задумом має координувати НАТО.
eurointegration.com.ua

Представники західних урядів обговорюють можливість зміни формату Контактної групи з питань оборони України. «Рамштайн» за їхнім задумом має координувати НАТО.

Про це пише Handelsblatt.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Представники західних урядів хочуть, щоб в майбутньому НАТО координував поставки озброєнь Україні. Відтак формат «Рамштайн», на їхню думку, має бути взятий під егіду Альянсу.

«Цей план був розроблений радником президента США з питань держбезпеки Джейком Салліваном і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, його обговорювали в колі НАТО лише на цьому тижні», – пишуть журналісти.

Також відзначають, що цю концепцію підтримують й східноєвропейські держави, а також Велика Британія і Франція. Тоді як німецький уряд налаштований скептично.

«Пошук нового формату ведеться через занепокоєння через можливе повернення Дональда Трампа на посаду президента США», – додають у матеріалі.

Нагадаємо, голова Пентагону Ллойд Остін очолить наступне засідання контактної групи у форматі «Рамштайн». Воно відбудеться 14 лютого у Брюсселі.

Під час засідання «Рамштайн-18» Ллойд Остін закликав союзників дати Україні більше систем ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: