Засідання «Рамштайн»: глава Пентагону розповів, над чим сьогодні працюватимуть союзники

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін офіційно відкрив 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн).
Фото: Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін офіційно відкрив 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Заява глави Пентагону була опублікована на сторінці відомства у соцмережі X.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За словами Остіна, вся міжнародна коаліція, яка налічує приблизно 50 союзників, залишається відданою підтримці України у боротьбі з агресією.

Глава Пентагону наголосив, що сьогодні партнери працюватимуть «над короткостроковими потребами України».

«Ми говоритимемо про невідкладну потребу у більшій кількості артилерії, боєприпасів та ракет протиповітряної оборони», - розповів він.

Міністр також зазначив, що сьогодні планував особисто відвідати Брюссель, але натомість йому довелося провести низку процедур у лікарні. Зараз він почуває себе добре, а прогноз щодо раку «залишається відмінним».

Нагадаємо, що попередня зустріч відбулася 23 січня. Під час засідання Остін звернувся до партнерів із закликом надати Україні додаткові системи ППО.

Раніше ЗМІ повідомили, що представники західних урядів обговорюють зміну формату «Рамштайн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: