США не виступатимуть проти розміщення іноземних військ в Україні – Білий дім

Читать на русском
Адміністрація Байдена не проти того, щоб союзники відправили війська в Україну. При цьому самі Штати не мають наміру розміщувати там своїх військових.
Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена не проти того, щоб союзники відправили свої війська в Україну.

Про це повідомив координатор із стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, його цитує Politico.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Він сказав журналістам, що США не мають наміру закликати союзників припинити розмови про відправку військ до України.

За словами Кірбі, країни-члени НАТО мають самостійно визначити свою позицію, оскільки «йдеться про суверенне рішення», яке приймає кожна нація окремо.

При цьому Кірбі уточнив, що самі Штати не мають наміру розміщувати своїх військових на території України.

«Я можу говорити від імені цієї суверенної нації і цього головнокомандувача, і він ясно дав зрозуміти, що ми не відправлятимемо туди американські війська», – заявив представник Білого дому.

Нагадаємо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в майбутньому не можна виключати відправку в Україну західних військових.

Після своєї заяви Макрон зайняв неоднозначну позицію щодо цього питання. Він уточнив, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну. При цьому кілька днів тому Макрон заявив, що зараз не виключає варіант розміщення військових.

Також на зустрічі з парламентськими партіями 7 березня французький лідер заявив, що відправка військ в Україну можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси.

Багато союзників НАТО розкритикували ідею Макрона. Водночас представники Литви та Фінляндії допустили розміщення західних військ в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: