Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російську систему онлайн-голосування – ЗМІ

Читать на русском
Кіберфахівці Головного управління розвідки атакували систему онлайн-голосування, яка використовується на виборах президента рф.
Фото: freepik-com

Кіберфахівці Головного управління розвідки атакували систему онлайн-голосування, яка використовується на виборах президента рф.

Про це повідомляє РБК-Україна.

«Немає опозиції, немає вибору»: голова Євроради вже привітав путіна з перемогою на «виборах»Шарль Мішель уже привітав путіна з упевненою перемогою на президентських виборах, зазначивши відсутність вільного волевиявлення в росії.

Зазначається, що сьогодні, в перший день виборів у росії, у роботі сервісу стався збій. Росіяни фіксують серйозні проблеми з доступом до системи електронного голосування, а у багатьох користувачів сервіс взагалі не працює.

Російська влада вже встигла заявити, що проблем нібито немає, а сайт перевантажений через «безпрецедентну кількість охочих проголосувати».

При цьому самі росіяни «вже розвели паніку» у соцмережах через збої, а місцеві ЗМІ активно розповсюджують інформацію про проблеми в роботі системи.

Нагадаємо, за даними ГУР, Кремль збирає голоси на виборах президента рф серед окупаційних військ. При цьому до «голосів» планують додати загиблих на війні солдатів або зниклих безвісти, а також полонених.

Раніше віце-прем'єр-міністерка Ірина Верещук закликала українців не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованій території. Омбудсмен Дмитро Лубинець, у свою чергу, пояснив, чи передбачена відповідальність за участь у псевдовиборах в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: