Верещук закликала українців не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованій території

Читать на русском
У Мінреінтеграції закликали жителів окупованих територій ігнорувати звані вибори президента росії.
Фото: uainfo.org

Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук звернулася до українців на ТОТ. Вона закликала громадян не ходити на псевдовибори росіян на тимчасово окупованій території України, а краще евакуюватись звідти.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

«Все йде за планом»: що відбувається у росії за кілька днів до виборів президентаЗа кілька днів до перевиборів путіна у росії збивають десятки безпілотників, горять нафтозаводи, а на прикордонних територіях йдуть бої – що відбувається.

«Чиновниця порадила всіляко уникати участі у псевдовиборах. Тим більше, не вдаватися до колабораційної діяльності, не допомагати окупантами проводити фейкові вибори», – цитує відомство слова Верещук.

Посадовиця закликала намагатися виїхати із тимчасово окупованої території України. Зокрема, через щоденний пункт пропуску «Колотилівка – Покровка».

За словами віце-прем'єрки, потрібно зробити все, щоб виїхати, адже жодні права, свободи, міжнародні правила та конвенції на тимчасово окупованих територіях не діють. Там немає будь-яких міжнародних організацій.

«Тому якомога менше контакту з окупаційною владою і якомога швидше намагатися евакуюватися. Окупанти можуть обирати собі кого завгодно і що завгодно розповідати у своє виправдання. Головне – щоб українські громадяни всіляко уникали участі у цьому фарсі», – підсумувала Верещук.

Нагадаємо, росія сьогодні, 15 березня, розпочала перевибори путіна на своїй території, а також на окупованих територіях України. Вибори триватимуть до 17 березня 2024 року.

Напередодні Рада звернулася до світової спільноти із закликом засудити «вибори президента росії» на окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: