Байден і Трамп набрали необхідну кількість голосів на праймеріз для висування на вибори

Читать на русском
Президент США Джо Байден переміг на праймеріз Демократичної партії у штаті Джорджія. Прогнозується, що він візьме участь у виборах у листопаді. А екс-президент отримав необхідні голоси після перемоги у Вашингтоні.
Reuters

У вівторок, 12 березня, чинний президент Джо Байден отримав достатню кількість делегатів, щоб закріпити за собою номінацію від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах у США. Водночас, екс-президент США Дональд Трамп отримав необхідні голоси після перемоги у Вашингтоні.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Відомо, що Байден переміг на праймеріз Демократичної партії у штаті Джорджія.

Згідно з прогнозами штабу, який ухвалює рішення, це дає йому достатньо делегатів для висування на пост президента від Демократичної партії і практично гарантує, що він знову зустрінеться з екс-президентом Трампом у листопаді 2024 року.

Як зазначається, Байдену потрібно було 1 968 делегатів для перемоги в номінації, і ця кількість, за даними Edison Research, була досягнута у вівторок ввечері, коли почали надходити результати первинних виборів у Джорджії, випереджаючи очікувані результати з Міссісіпі, штату Вашингтон, Північних Маріанських островів і демократів, які проживають за кордоном.

«Зараз перед виборцями стоїть вибір щодо майбутнього цієї країни. Чи піднімемося ми і захистимо нашу демократію, чи дозволимо іншим зруйнувати її? Чи відновимо ми право вибору і захистимо наші свободи, чи дозволимо екстремістам їх забрати?», - прокоментував результати Байден.

Водночас, республіканські праймеріз відбулися у чотирьох штатах: у Джорджії, на Гаваях, а також у Міссісіпі та Вашингтоні.

Після того, як Ніккі Гейлі вийшла з гонки на тлі поразок у «супервівторок», Трампу не вистачало лише 137 делегатів на партійній конференції, яка незабаром офіційно висуне кандидата у президенти.

За інформацією ЗМІ, екс-президент отримав необхідні голоси після перемоги у Вашингтоні.

Нагадаємо, напередодні кандидатка від Республіканської партії Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід із президентських перегонів. Таким чином Трамп залишився єдиним кандидатом від республіканців. При цьому Гейлі не повідомила, чи підтримуватиме його.

Згодом Трамп викликав Байдена на дебати.

Згідно з опитуванням The New York Times та Сієнського коледжу, Дональд Трамп випереджає Джо Байдена на п'ять пунктів на гіпотетичних виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: