Супервівторок у США: Ніккі Гейлі перемогла Трампа на праймеріз у другому штаті

Читать на русском
Кандидатка від республіканців Гейлі перемогла у штаті Вермонт. Вона вдруге обійшла Трампа на праймеріз після того, як у неділю здобула перше місце о столичному окрузі Колумбія.
Фото: AFP

Під час супервівторка претендентка у кандидати від Республіканської партії на посаду президента США Ніккі Гейлі перемогла експрезидента Дональда Трампа на республіканських праймеріз у штаті Вермонт.

Про це повідомляє видання АР.

Вибори в США: що означає супервівторок для битви Гейлі та ТрампаПід час супервівторка 5 березня, ймовірно, стане відомий майбутній переможець номінації від республіканців (Ніккі Гейлі або Дональд Трамп). Усі подробиці – на інфографіці.

Як зазначається, кандидатка від республіканців Гейлі перемогла у штаті Вермонт. Вона вдруге обійшла Трампа на праймеріз після того, як у неділю здобула перше місце о столичному окрузі Колумбія.

Водночас, Джейсон Палмер також несподівано переміг Байдена в Американському Самоа.

Однак, вказується, що несподівана перемога Гейлі у Вермонті мало що змінить у первинному домінуванні Трампа.

За попередніми результатами колишній президент виграв у 11 інших штатах у супервівторок. Зокрема, стало відомо, що він перемагає на праймеріз республіканців у Каліфорнії, як і Байден.

Гейлі є останнім великим суперником Трампа на первинних виборах. Вона напередодні активізувала свої «напади» на колишнього президента, стверджуючи, що він програє в листопаді президенту Джо Байдену на основних виборах, якщо переможе від республіканців.

наразі відомо, що Трамп переміг у Техасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Вірджинії, Оклахомі та Теннессі. Байден переміг у тих самих шести штатах, а також в Айові.

Згідно з інформацією ЗМІ, попри все, за результатами голосувань на праймеріз «супервівторка» жоден з кандидатів не зможе отримати достатню кількість делегатів, аби здобути номінацію на виборах президента від своєї партії.

При цьому, як зауважує AP, на Трампа продовжують тиснути кримінальні справи, які можуть суттєво вплинути на його подальшу виборчу кампанію.

Нагадаємо, у США офіційно стартувала видима частина президентської кампанії. 15 січня 2024 року у штаті Айова пройшли перші кокуси Республіканської партії. Пізніше Трамп переміг праймеріз ще у низці штатів. А напередодні вперше перемогу на праймеріз здобула його конкурентка Гейлі(в окрузі Колумбія).

«Слово і діло» повідомляло, у яких штатах оскаржували участь Трампа на виборах.

У понеділок, 4 березня стало відомо, що Верховний суд США дозволив Трампу балотуватись на президентських виборах.

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, скільки делегатів буде обрано у різних штатах у супервівторок-2024.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: