Гейлі вийшла з президентської гонки у США, Трамп став єдиним кандидатом від республіканців

Читать на русском
Кандидатка від Республіканської партії США Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід із президентських перегонів.
Фото: AP

Кандидатка від Республіканської партії США Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід із президентських перегонів.

Її заяву цитує Sky News.

Вибори в США: що означає супервівторок для битви Гейлі та ТрампаПід час супервівторка 5 березня, ймовірно, стане відомий майбутній переможець номінації від республіканців (Ніккі Гейлі або Дональд Трамп). Усі подробиці – на інфографіці.

Колишня губернаторка штату Південна Кароліна під час свого короткого виступу в Чарльстоні сказала, що «настав час зупинити кампанію». Хейлі подякувала всім, хто її підтримав, і заявила, шо «не шкодує» про те, що балотувалася.

«Наш світ горить через позицію Америки. Підтримка наших союзників в Україні, Ізраїлі та на Тайвані – це моральний обов'язок, але це і ще щось більше. Якщо ми відступимо, війни буде тільки більше, а не менше», – заявила вона.

Гейлі також повідомила, що не підтримуватиме Дональда Трампа в якості кандидата від республіканської партії, але побажала йому успіхів у президентських перегонах.

«Дональд Трамп має заслужити голоси тих у нашій партії та за її межами, хто його не підтримав, і я сподіваюся, що він це зробить», – резюмувала вона.

Нагадаємо, рішення було оголошене після проведення праймериз та кокусів у рамках «супервівторка». Хейлі перемогла Трампа лише в одному штаті – Вермонті. В інших перемогу здобув експрезидент США. Після виходу Гейлі з перегонів Трамп став основним кандидатом від республіканців на президентських виборах, у липні очікується його офіційне висування від партії.

Варто також зазначити, що у понеділок, 4 березня, Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборах. «Слово і діло» повідомляло, в яких штатах оскаржували участь Трампа на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: