ЗМІ публікують перші результати супервівторка у США: хто і де перемагає

Читать на русском
У США виборці проголосували на президентських праймеріз та партійних зборах у 15 штатах і одній американській території.
фото: weukraine.tv

У Сполучених Штатах 5 березня відбулися партійні голосування з питання висунення кандидатів на президентських виборах. ЗМІ оприлюднюють попередні результати супервівторка в 15 штатах і Американському Самоа.

Про перші результати повідомляють CBS News та The Hill.

Вибори в США: що означає супервівторок для битви Гейлі та ТрампаПід час супервівторка 5 березня, ймовірно, стане відомий майбутній переможець номінації від республіканців (Ніккі Гейлі або Дональд Трамп). Усі подробиці – на інфографіці.

Партійні праймеріз, кокуси та інші види голосування відбулися: в Алабамі, Алясці, Американському Самоа, Арканзасі, Каліфорнії, Колорадо, Айові, Мені, Массачусетсі, Міннесоті, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Юті, Вермонті та Вірджинії.

Як зазначається, у штаті Айова оголосили, що чинний президент Джо Байден переміг на партійних зборах президента штату від Демократичної партії, отримавши всі 40 делегатів від штату. Повідомляється, що демократи Айови голосували поштою в середині січня, проте вирішили оприлюднити результати 5 березня.

Згідно з інформацією американських ЗМІ, виборчі дільниці вже закриті у Вірджинії. За оцінками CBS News, на праймеріз республіканців у штаті перемагає експрезидент США Дональд Трамп, а на праймеріз Демократичної партії випереджає Байден.

При цьому, Трамп і Байден перемагають на первинних виборах своїх партій у Північній Кароліні, Мені та Арканзасі.

Згодом стало відомо, що Байден також перемагає на праймеріз Демократичної партії у штаті Вермонт та Мені, а Трамп випереджає Гейлі на праймеріз Республіканської партії в Алабамі, Теннессі та Оклахомі.

Нагадаємо, у США офіційно стартувала видима частина президентської кампанії. 15 січня 2024 року у штаті Айова пройшли перші кокуси Республіканської партії. Пізніше Трамп переміг праймеріз ще у низці штатів. А напередодні вперше перемогу на праймеріз здобула його конкурентка Гейлі(в окрузі Колумбія).

«Слово і діло» повідомляло, у яких штатах оскаржували участь Трампа на виборах.

У понеділок, 4 березня стало відомо, що Верховний суд США дозволив Трампу балотуватись на президентських виборах.

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, скільки делегатів буде обрано у різних штатах у супервівторок-2024.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: