Трамп зустрівся з Маском на тлі пошуку спонсорів для передвиборної кампанії – NYT

Читать на русском
Дональд Трамп та його команда працюють над пошуком великих донорів для підтримки президентської кампанії. У неділю Трамп зустрічався з Ілоном Маском.
Фото: AP

Дональд Трамп, який терміново шукає грошові вливання для підтримки своєї президентської кампанії, зустрівся у своїй резиденції у Палм-Біч (штат Флорида) з бізнесменом Ілоном Маском та кількома багатими донорами-республіканцями.

Про це з посиланням на джерела повідомляє The New York Times.

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися на президентських виборахВерховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп зможе висувати свою кандидатуру на виборах-2024 у всіх без винятку штатах.

Наразі Трамп та його команда працюють над пошуком додаткових великих донорів для підтримки президентської кампанії.

Поки що неясно, чи планує Маск вкласти свої гроші у кампанію колишнього президента США. Хоча, як зазначає видання, його недавні заяви в соцмережах дозволяють припустити, що він прагне поразки Джо Байдена у листопаді. Джерела, близькі до бізнесмена, це підтверджують.

Враховуючи розмір статків Маска, він може вирішити підтримати Трампа і самотужки стерти фінансову перевагу Байдена та його союзників над експрезидентом.

Ні Трамп, ні Маск зустріч не коментували.

Видання нагадує, що Маск протягом багатьох років робив пожертвування кандидатам від обох партій. При цьому на відміну від інших американських мільярдерів він не витрачав великих коштів на президентські вибори, і його пожертвування були досить рівномірно розділені між демократами та республіканцями.

Між Трампом і Маском у минулому були розбіжності, зокрема через вихід США з Паризької угоди щодо клімату. Крім того, влітку 2022-го бізнесмен та експрезидент обмінялися образами.

Однак у той же час Маск почав більш відкрито заявляти про свою симпатію Республіканській партії, в тому числі у плані поглядів на міграційну проблему.

До речі, Ілон Маск вперше за більш ніж дев'ять місяців поступився титулом найбагатшої людини у світі Джеффу Безосу.

Нагадаємо, раніше бізнесмен заявляв, що президенту Володимиру Зеленському треба розпочати переговори з путіним.

ЗМІ припускають, що Трамп у разі переобрання також добиватиметься мирних переговорів між Україною та росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: