СБУ атакувала дронами три з п'яти найбільших російських НПЗ – ЗМІ

Читать на русском
Дрони СБУ вночі атакували три з п'яти найбільших російських нафтопереробних заводи – у Рязані, Кстово та Кірішах.
SotnikovNews

Служба безпеки України вночі 13 березня атакувала одразу три нафтопереробні заводи росії – в Рязані, місті Кстово (Нижньогородська область) та Кіріши (Ленінградська область). Атаковані НПЗ входять до п'ятірки найбільших у росії.

Про це з посиланням на джерела у спецслужбі повідомляє низка українських ЗМІ, в тому числі і hromadske.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

«Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу рф. Наше завдання — позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які рф направляє безпосередньо на війну, на вбивства наших громадян», – повідомили співрозмовник видання у СБУ.

Крім того, за даними УП, вночі дронами була атакована авіабаза ВПС росії у Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Нагадаємо, фото та відео пожежі на території нафтозаводу в Рязані можна переглянути тут.

Вчора повідомлялося про атаки на НПЗ у Нижегородській області та нафтобазу в Орлі. Причому нафтопереробний завод компанії «Лукойл» у Нижегородській області втратив частину своїх потужностей внаслідок удару безпілотником.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які ще НПЗ та нафтобази росії потрапили під удар. На тлі цих атак російський уряд запровадив тимчасову заборону експорту бензину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: