Атака дрона вивела з ладу половину потужностей НПЗ під Нижнім Новгородом – Reuters

Читать на русском
НПЗ Лукойла в Нижегородській області втратив частину своїх потужностей внаслідок нічного удару безпілотником, повідомляють ЗМІ.
Фото: росЗМІ

Нафтопереробний завод компанії «Лукойл» у Нижегородській області втратив частину своїх потужностей внаслідок нічного удару безпілотником.

Про це повідомляє Reuters.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

За даними журналістів, з ладу вийшла первинна установка переробки нафти АВТ-6, потужність якої складає близько половини від загальних обсягів переробки на підприємстві. У «Лукойлі» відмовилися від будь-яких коментарів щодо нічної атаки.

Зазначається, що це другий за величиною нафтопереробний завод у росії. Він переробляє близько 11% загальноросійського обсягу бензину, 6,4% дизельного палива, 5,6% мазуту та 7,4% авіаційного палива.

«Нанесення ударів по російських нафтових об'єктах є проблемою для президента володимира путіна, оскільки внутрішні ціни на бензин залишаються чутливими напередодні президентських виборів 15-17 березня», – зазначено у публікації.

Нагадаємо, сьогодні вночі та вранці дрони атакували кілька міст росії. Крім удару по НПЗ у Нижегородській області були атаковані Москва та Таганрог.

Також повідомлялося, що у російському Білгороді дрон врізався у будівлю міськадміністрації. У будівлі вибиті шибки та двері, є постраждалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: