Після ухвалення закону про мобілізацію безпосередньо на фронт можуть відправити 330 тисяч осіб – FT

Читать на русском
Законопроєкт про мобілізацію спрямований на заміну 330 тисяч військовослужбовців, які зараз перебувають на полі бою, повідомляє FT з посиланням на Міноборони.
Фото: УНІАН

Новий законопроєкт про мобілізацію, який мають винести на голосування Верховної ради наприкінці березня, спрямований на оновлення законодавчої бази України напередодні очікуваного призову 500 тисяч осіб.

Про це Financial Times повідомили у Міністерстві оборони України.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Як пише видання, яке отримало коментар Міноборони, зусилля здебільшого спрямовані на заміну 330 тисяч військовослужбовців, які наразі перебувають на полі бою. Інші новобранці компенсують втрати та забезпечать інші потреби ЗСУ, залежно від ситуації на полі бою.

Докладніше про те, що уряд запропонував у новому законопроєкті про мобілізацію – у матеріалі «Слово і діло».

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки розпочав розгляд правок до урядового законопроєкту про мобілізацію. Учора із законопроєкту виключили правку про заморожування та блокування рахунків ухилянтам, а також про позбавлення їх права керування автомобілем.

Раніше член комітету Федір Веніславський розповів, які зміни до документа було напрацьовано.

Згідно з дослідженням, приблизний мобілізаційний резерв України становить приблизно 5 мільйонів чоловіків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: