У Мін'юсті анонсували внесення до Ради законопроєкту щодо мобілізації засуджених

Читать на русском
Керівник Мін'юсту зауважив, що є тисячі ув'язнених та засуджених, які готові стати військовослужбовцями та стати повноправними членами Сил оборони.
Фото: РБК-Україна

Законопроект про дозвіл на мобілізацію засуджених та ув'язнених буде зареєстрований в Верховній раді вже наступного тижня.

Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомляє в ефірі телемарафону.

Мобілізація в Україні: нардеп розповів про зміни у законопроєкті до другого читанняУ законопроєкті про мобілізацію не будет електронних повісток, реєстрація в електронному кабінеті призовника буде правом, а не обов'язком. Також комітет відхилив норму щодо блокування коштів на рахунках військовозобов’язаних.

«Я думаю, що наступного тижня він буде зареєстрований, а на найближчому засіданні Ради він буде голосуватися в першому читанні й в другому так само. Я очікую, що це буде весною, не пізніше», - наголосив Малюська.

Керівник Мін'юсту зауважив, що є тисячі ув'язнених та засуджених, які готові стати військовослужбовцями та стати повноправними членами Сил оборони.

«Військові попросили, щоб ми виключили з-під можливої мобілізації тих, хто порушував військову дисципліну та вчиняв злочини під час виконання військового обов'язку. Так само вони не хочуть бачити тих, хто вчиняв злочини проти держави. Тому такі категорії напевно під мобілізацію не потраплять», - підкреслив міністр.

Очільник відомства додав, що не очікує затягування розгляду в парламенті цього законопроекту. Згідно з його словами, він не зустрів жодного депутата, який був би проти.

«Не всі командири військові готові брати засуджених та ув'язнених до себе, але ми не будемо і не плануємо нікому нав'язувати таких мобілізованих. Скоріш за все, це будуть окремі загони», - пояснив Малюська.

Нагадаємо, нещодавно Малюська заявив, що в Україні потрібно мобілізувати тих, хто має судимість, але звільнений з місць позбавлення волі за «безпечними» статтями. Йдеться про корупціонерів та порушників ПДР.

Згодом він розповів, які категорії засуджених не підлягатимуть мобілізації.

Раніше в Раді спрогнозували терміни ухвалення урядового законопроєкту про мобілізацію у другому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: